Prázsmáry Noémi

restaurátor művész

Konzerválás - Restaurálás

Velencei tükör restaurátor

«Galériák cimke felhő»
Arlea-Art ➤ Restaurálás ➤ Antik üveg tárgyak

Antik üveg tárgyak restaurálása.
Bemutató

A nevem Prázsmáry Noémi.
Antik tárgyak restaurátoraként és művészként dolgozom.
Ez az oldal a munkáim bemutatására készült.
Válasszon a menüből, és nézzen meg néhány fotót.
A restaurátori tevékenységem az alábbiakban definiálható:

• Értékes régiségek, műalkotások - antik üveg, pocelán, kerámia, mázas kerámia, antik üvegdíszítéses velencei tükör és egyéb régiségek (fa keret, gazdag képkeret, csontból készült tárgyak (elefántcsont), apró fémtárgyak, mikro mozaik berakásos ékszer) vagy ezek kombinációi - rekonstrukció, reintegráció (kiegészítés), restaurálás és retusálás.
• Régészeti leletek, múzeumi tárgyak agyagból, kerámiából, mázas kerámiából, porcelánból, üvegből és csontból, fa- és fémtárgyak konzerválása, kiegészítése, restaurálása.

Válassza a " M a g a m r ó l " menüt, és megnézheti az " É l e t r a j z " vagy a " D i p l o m a  m u n k a " oldalakat.
A weboldalam tartalma folyamatosan frissül.
Új restaurálási munkáim a " M o s t a n á b a n " menüben található!
Eddigi munkáim - tematikusan rendezve - a " R e s t a u r á l á s " menü alatt találhatók.

 Restaurálási munkák a régészeti leletek és múzeumi tárgyak témában:
A régészeti feltárások során érdekes történelmi - őskor, ókor és középkor - a fontosabb történelmi korokból - kerámia, agyag, üvegből, fából, fémből, csontból stb. készült tárgyak restaurálása, kiegészítése a múzeumok és galériák számára történő bemutatásra. A régészeti ásatásokon talált őskori, ókori és középkori agyagból, kerámiából, üvegből és fémből készült leletek történeti és esztétikai állapotának helyreállítása és konzerválása. A régészek által kiemelt jelentőségűnek és ritkának tartott tárgyak, amelyeket restaurálásuk után a múzeumokba mutatnak be...

⬥  Az ICCOM ajánlás a műtárgyak restaurálásánál fontos szempont, tehát: a kiegészítések kikövetkeztethetőek legyenek, ne takarjanak eredeti részeket, ( emellett azonban esztétikailag beolvadjanak a tárgyba ám valamilyen módszerrel mégis kimutathatóak legyenek, akár a tárgy anyagával megegyező kiegészítések is! ). Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével kell restaurálási tervet készíteni, majd a restaurálás folyamatát dokumentálni.

 Restaurálási munkák az antik tárgyak és antikvitások témában:
Értékes műalkotások - antik és antikvitások, eredeti üveg, porcelán, kerámia, mázas kerámia, antik üvegdíszítéses velencei tükör és egyéb régiségek (fa keret, gazdag képkeret, csontból készült tárgyak ( elefántcsont ), apró fémtárgyak, mikro mozaik berakásos ékszer) vagy ezek kombinációi - rekonstrukciója, helyreállatása, restaurálás és retusálás.

 Vállalom:
Múzeumok, magán gyűjtemények, galériák, aukciós házak, magán emberek kerámia, üveg, porcelán és egyéb antikvitásai, antik dísztárgyai, műalkotások, különleges tárgyak üveg díszei, Velencei ( Murano stílusú ) üveg és mikro mozaik berakásos tükrök, Muranoi üvegtárgyak melyek az idők során sérültek, piszkosak, töröttek, töredezettek a díszítések kopottak hiányosak rekonstruálásra, helyreállításra, kiegészítésre, konzerválásra, restaurálásra szorulnak.

▸ Rövid bemutató az antik üveg tárgyak, antikvitások restaurálásáról:

ANTIK TÁRGYAK RESTAURÁLÁSA

• ÜVEG TÁRGYAK •

...és Murano tipusú üvegek...

különleges, üvegből készített antikvitások, antik dísztárgyak, műalkotások kisplasztikák, vázák, poharak, pohár készletek, dísztárgyak részei és üveg díszítései, Velencei ( Murano stílusú ) üveg és mikro mozaik berakásos dísztárgyak, Muranoi üvegtárgyak melyek az idők során sérültek, piszkosak, töröttek, töredezettek a díszítések kopottak, vagy elvesztek, hiányosak rekonstruálásra, helyreállításra, konzerválásra, kiegészítésre, színezett üvegeknél retusálásra, restaurálásra szorulnak.

"17. századi pincetok palack csavaros ezüst záró fedéllel

17. századi pincetok palack csavaros ezüst záró fedéllel
A pincetok üveg palackok szállítására szolgáló bőrborítású faláda. A formába fújt, hasábos testű palack típusa a 16-17. század fordulóján alakult ki, és a 18. században vált általánosabbá, mint pincetok palack, pálinkás butykos, orvosságos edény. Van közöttük díszítetlen és van metszéssel vagy zománcfestéssel dekorált. Ez a gyönyörű, gravírozott (a bevésett dátum 1694!) díszítésű üveg butella, több részen repedt, törött, picit hiányos és ideiglenes ragasztás nyomait viseli.
Részletek

Modern fazonú lámpabura Murano

Modern fazonú lámpabura Murano
A modern stílusú egyszerű formájú színes lámpabura leesett, több darabra tört. Rekonstrukció, ragasztás és retusálás szükséges.
Részletek

Tiffany stílusú lámpabura

Tiffany stílusú lámpabura
Ezt a díszmű-üvegezési technikát Louis Comfort Tiffany (1848-1933) ötvös fejlesztette ki. A 19. század végétől rendkívül népszerű volt a Tiffany-lámpa, szecessziós mintázatával szalonok, kaszinók és a közösségi élet számos egyéb helyszínét tette hangulatossá. A lámpabura leesett, behorpadt az oldala, néhány üveg betét meglazult, kiesett.
Részletek

Klasszikus Millefiori lámpabura

Klasszikus Millefiori lámpabura
A Millefiori jelentése ezer virág, és a muranói üvegművesek specialitása. Nevét a sokszínű kis virágalakú üvegmozaikokból kapta. A burából egy nagyobb darab kitört, pótlásra, rekonstrukcióra, retusálásra szorul
Részletek

Kralik üveg lámpabura

Kralik üveg lámpabura
A jellegzetes Kralik motívumokkal díszített lámpabura díszítése hiányos, a búra nyaka repedezett, csorba kiegészítésre, restaurálásra szorul.
Részletek

Antik, fekete üveg váza

Antik, fekete üveg váza
A fekete üvegből készült, arany festéssel díszített váza nagy felületen kitört, díszítése sérült, hiányos, kiegészítésre, rekonstrukcióra, retusálásra szorul.
Részletek

Cseh szecessziós üveg tintatartó Kralik

Cseh szecessziós üveg tintatartó Kralik
Négyzet alakú üveg tintatartó faragott réz keretben réz oroszlán fej díszű záró fedéllel. Az üveg sarka csorbult, hiányos, a réz díszítés korrodált.
Részletek

Cseh Kralik üveg tintatartó

Cseh Kralik üveg tintatartó
Klasszikus Kralik díszítésű üveg tintatartó szépen megmunkált réz záró kupakkal. az üveg díszítés hiányos, töredezett, helyreállításra, restaurálásra szorul.
Részletek

Loetz/Kralik tintatartó üveg réz tálcával

Loetz/Kralik tintatartó üveg réz tálcával
Gyönyörű szecessziós ( Art Nouveau ) üveg tintatartó réz tálcával és záró kupakkal. A tintatartó üvege repedezett, törött. A szép antikvitás szakszerűtlen javítás nyomait viseli.
Részletek

Cseh Kralik üveg tintatartó edényke

Cseh Kralik üveg tintatartó edényke
Négyzet alakú tintatartó üveg edényke díszített, vésett ezüst záró fedéllel. Az ezüst korrodált, tisztítás konzerválás szükséges.
Részletek

Kralik tintás üveg réz záró fedéllel

Kralik tintás üveg réz záró fedéllel
Tipikus Kralik színvilágot képviselő üveg tintatartó rézből készült záró kupakkal. Az üveg test csorbult, törött a réz kupak korrodált.
Részletek

Kralik üveg tintatartó edény

Kralik üveg tintatartó edény
Négyzet alakú tintatartó ( Kralik ) üveg edény vésett és festett szecessziós mintájú réz záró fedéllel. A gyönyörű tintatartó üveg repedezett, hiányos, a réz díszítés festése kopott.
Részletek

"Králik" váza ( cseh szecesszió )

A szecessziós stílusú cseh üvegváza,( Bohemian glass ) "Králik" stílus. A díszítések festése kopott, dísz hiányos, sérült, restaurálásra, kiegészítésre, retusálásra szorul
Részletek

Cseh üveg ( szecesszió )

Cseh üveg ( szecesszió )
A szecessziós stílusú cseh üvegváza, több helyen repedt, valamint a díszítések festése kopott, hiányos, sérült.
Részletek

Üvegbúra ( Murano )

Üvegbúra ( Murano )
Az üvegbúra oldalán egy nagy törés keletkezett, a törés mentén a búra felülete csorbult, hiányos lett, valamint a búra záró felülete is megsérült.
Részletek

Szecessziós üvegbúra

Szecessziós üvegbúra
A szecessziós stílusú fémkazettás üvegbúra rendkívül elhanyagolt piszkos volt egyes kazettánál hiányoztak, vagy meglazultak az üvegdíszek a fémkazetta korrodált volt.
Részletek

Szecessziós stílusú üveg váza

Szecessziós stílusú üveg váza
Az üvegdíszes ornamentikával rendelkező szecessziós váza díszítése törött, töredezett, hiányos, kiegészítésre szorul.
Részletek

Daum-Nancy üveg lámpatalp

Daum-Nancy üveg lámpatalp
A Daum-Nancy lámpatalp alsó része több darabra törött, töredezett, csorbult valamint hiányos. Szakszerűtlen helyreállítás nyomait viseli. A lámpatalp elhanyagolt, koszos, kopott.
Részletek

Régiségek, antik tárgyak restaurálása:

⬥ Velencei tükör restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Kerámia tárgyak restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Egyéb dísztárgyak restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Régészeti leletek restaurálása  ⋙  Megnézem

Kedves látogató köszönöm, hogy megnézted az oldalam!

A nevem Prázsmáry Noémi.
Antik tárgyak restaurátoraként és művészként dolgozom.

A restaurátori tevékenységem az alábbiakban definiálható:
⬥ Antik Velencei tükör restaurálása
⬥ Régészeti leletek és múzeumi tárgyak
⬥ Régiségek és antik tárgyak

Ha érdekelnek információk a munkámról, rólam és a világról akkor az alábbi közösségi oldalakon is megtalálsz!
Ha megnézted az oldalaimat akkor ne felejtsd el a "tetszik" gombot használni! Köszönöm!

contact@arlea-art.com


arlea-art.com

Copy right@  Arlea-Art  2004  Noemi Prazsmary
Sitemap  •  Honlaptérkép
Minden jog fenntartva@   Arlea-Art  2004  Prázsmáry Noémi