Prázsmáry Noémi

restaurátor művész

Konzerválás - Restaurálás

Velencei tükör restaurátor

«Galériák cimke felhő»
Arlea-Art ➤ Restaurálás ➤ Antik kerámia tárgyak

Antik kerámia tárgyak antikvitások restaurálása
Bemutató

A nevem Prázsmáry Noémi.
Antik tárgyak restaurátoraként és művészként dolgozom.
Ez az oldal a munkáim bemutatására készült.
Válasszon a menüből, és nézzen meg néhány fotót.
A restaurátori tevékenységem az alábbiakban definiálható:

• Értékes régiségek, műalkotások - antik üveg, pocelán, kerámia, mázas kerámia, antik üvegdíszítéses velencei tükör és egyéb régiségek (fa keret, gazdag képkeret, csontból készült tárgyak (elefántcsont), apró fémtárgyak, mikro mozaik berakásos ékszer) vagy ezek kombinációi - rekonstrukció, reintegráció (kiegészítés), restaurálás és retusálás.
• Régészeti leletek, múzeumi tárgyak agyagból, kerámiából, mázas kerámiából, porcelánból, üvegből és csontból, fa- és fémtárgyak konzerválása, kiegészítése, restaurálása.

Válassza a " M a g a m r ó l " menüt, és megnézheti az " É l e t r a j z " vagy a " D i p l o m a  m u n k a " oldalakat.
A weboldalam tartalma folyamatosan frissül.
Új restaurálási munkáim a " M o s t a n á b a n " menüben található!
Eddigi munkáim - tematikusan rendezve - a " R e s t a u r á l á s " menü alatt találhatók.

 Restaurálási munkák a régészeti leletek és múzeumi tárgyak témában:
A régészeti feltárások során érdekes történelmi - őskor, ókor és középkor - a fontosabb történelmi korokból - kerámia, agyag, üvegből, fából, fémből, csontból stb. készült tárgyak restaurálása, kiegészítése a múzeumok és galériák számára történő bemutatásra. A régészeti ásatásokon talált őskori, ókori és középkori agyagból, kerámiából, üvegből és fémből készült leletek történeti és esztétikai állapotának helyreállítása és konzerválása. A régészek által kiemelt jelentőségűnek és ritkának tartott tárgyak, amelyeket restaurálásuk után a múzeumokba mutatnak be...

⬥  Az ICCOM ajánlás a műtárgyak restaurálásánál fontos szempont, tehát: a kiegészítések kikövetkeztethetőek legyenek, ne takarjanak eredeti részeket, ( emellett azonban esztétikailag beolvadjanak a tárgyba ám valamilyen módszerrel mégis kimutathatóak legyenek, akár a tárgy anyagával megegyező kiegészítések is! ). Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével kell restaurálási tervet készíteni, majd a restaurálás folyamatát dokumentálni.

 Restaurálási munkák az antik tárgyak és antikvitások témában:
Értékes műalkotások - antik és antikvitások, eredeti üveg, porcelán, kerámia, mázas kerámia, antik üvegdíszítéses velencei tükör és egyéb régiségek (fa keret, gazdag képkeret, csontból készült tárgyak ( elefántcsont ), apró fémtárgyak, mikro mozaik berakásos ékszer) vagy ezek kombinációi - rekonstrukciója, helyreállatása, restaurálás és retusálás.

 Vállalom:
Múzeumok, magán gyűjtemények, galériák, aukciós házak, magán emberek kerámia, üveg, porcelán és egyéb antikvitásai, antik dísztárgyai, műalkotások, különleges tárgyak üveg díszei, Velencei ( Murano stílusú ) üveg és mikro mozaik berakásos tükrök, Muranoi üvegtárgyak melyek az idők során sérültek, piszkosak, töröttek, töredezettek a díszítések kopottak hiányosak rekonstruálásra, helyreállításra, kiegészítésre, konzerválásra, restaurálásra szorulnak.

▸ Rövid bemutató az antik kerámiák és antikvitások restaurálásáról :

ANTIK TÁRGYAK RESTAURÁLÁSA

• KERÁMIA-PORCELÁN TÁRGYAK •

Eosin és egyéb mázas kerámiák

különleges cserép, kerámia, porcelán antikvitások, antik dísztárgyak, műalkotások szobrok, kisplasztikák, étkészletek, vázák, kancsók, poharak, dísztányérok stb... melyek az idők során sérültek, piszkosak, töröttek, töredezettek a díszítések kopottak, vagy elvesztek, hiányosak rekonstruálásra, helyreállításra, konzerválásra, máz kiegészítésére, retusálásra, restaurálásra szorulnak.

Nagy méretű eosin váza Zsolnay kerámia

Nagy méretű eosin váza Zsolnay kerámia
Az eosint 1890-es években fejlesztette ki Zsolnay Vilmos. Elnevezése a görög "eos" (hajnalpír) szóból ered. A Zsolnay porcelánt lemázazzák egy türkizkék színű, átlátszó, ólommentes mázzal. Ezt kiégetik. Erre festenek egy olyan anyaggal, aminek szerepe van a fémes csillogás és a szín létrehozásában. Száradás és égetés után lemossák a kerámiáról ezt a masszát, és láthatóvá válik egy az aranyszíntől a rózsabogár-zöldig terjedő színjátszó máz. A váza több darabra tört, hiányos, pótlásra, kiegészítésre szorul.
Részletek

Antik porcelán kisplasztika( Alt Wien stílus )

Antik porcelán kisplasztika( Alt Wien stílus )
Az antik porcelán szobrocska egyik gyermek alakjának ( a kislánynak) jobb oldalán letörött a karja. A törött kar valamiért rendellenes helyzetben volt rögzítve( lehet hogy nem eredeti??) Pótlás és formázás szükséges. A kisplasztika zománcozása sérült, hiányos, repedezett. Rekonstrukció, restaurálás valamint retusálás szükséges.
Részletek

Bécsi porcelán kisplasztika

Bécsi porcelán kisplasztika
Bécsi porcelán - más néven Altwien porcelán, Ausztriában készült, manufaktoriális, kézzel festett kerámia. A bécsi porcelán hírnevét a gazdag színvilágnak és díszítésnek köszönhette. Az antik figurális kisplasztika -úr és hölgy- több helyen sérült, hiányos, festése kopott. A hölgy feje törött, hibás javítás nyomait viseli. Rekonstrukció, pótlás, retusálás, restaurálás szükséges.
Részletek

Csodálatos antik Bokály

Csodálatos antik Bokály
A bokály a népi fazekasság orsó vagy körte formájú mázas cserépkorsóinak elnevezése. Az antik, egyszerűségében is csodálatos cserépedény nyaka eltört. Rekonstrukció, pótlás, retusálás, restaurálás szükséges.
Részletek

Antik áttört dísz kancsó ( Fischer )

Antik áttört dísz kancsó ( Fischer )
Fischer Emil - Fischer Ignátz kerámia gyáros fia. Apjától örökölte a Budapesti Majolika gyárat, kerámia dísztárgyait a szecesszió szellemében tervezi. A cca. 1900-as évek elejéről való antik áttört mintás ( hálós ) dísz kancsó kiöntője eltört, a restauráláshoz rekonstrukció, pótlás, retusálás szükséges.
Részletek

Kerámia dísz kulacs (Fischer)

Kerámia dísz kulacs (Fischer)
Az antik, kézi festésű, áttört ( hálós )mintás jellegzetes Fischer Emil kulacs nyaka letört pótlás, retusálás szükséges a restauráláshoz.
Részletek

Mázas népi kerámia( Butella )

Mázas népi kerámia( Butella )
A butella általában palackformát utánzó, hordozható cserépedény bor és pálinka tárolására. A gyönyörű antik zöld mázas cserép edény, festése sérült, több helyen töredezett, a zöld mázas butella kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Népi kerámia szenteltvíz tartó

Népi kerámia szenteltvíz tartó
A házi kegytárgyként használt zöld mázas kerámia szenteltvíz tartó máza több helyen hiányos, töredezett, a kis kegytárgy alsó fele csorbult, hiányos. Kiegészítésre, restaurálásra és retusálásra szorul.
Részletek

Porcelán kisplasztika( Fortuna)

Porcelán kisplasztika( Fortuna)
Fortuna a szerencse és jólét oltalmazó Istennője. A Fortuna ábrázolások főbb kellékei a bőségszarú és (hajó) kormánylapát a jobb kézben... a kisplasztikán a lapát nyele és a szobor bal kezének mutató ujja hiányzik... pótlás, formázás, restaurálás, retusálás szükséges.
Részletek

Kerámia kisplasztika (ülő kisfiú))

Kerámia kisplasztika (ülő kisfiú))
A kerámia szobrocska ( ülve olvasó kisfiú ) feje letörött. A kis figura szakszerűtlen helyreállítás nyomait viseli, a tárgy kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Fekete mázas kerámia óra

Fekete mázas kerámia óra
Az érdekes, kézi festésű, fekete mázas kerámia óra több darabra tört, festése sérült, hiányos kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Szecessziós kerámia(Haniroff)

Szecessziós kerámia(Haniroff)
Nagy méretű szecessziós váza kis szobrocskával, a szignó és pecsét alapján az osztrák Goldscheider manufaktúra alkotása Haniroff aláírással. A váza piszkos, festése sérült, a kis figura több helyen töredezett, szakszerűtlen helyreállítás nyomait viseli, a tárgy kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Gyönyörű porcelán tál(Herend)

Gyönyörű porcelán tál(Herend)
A kézi festésű, nagy méretű Herendi porcelán tál több darabra tört, festése sérült, hiányos kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Szüreti népi(hucul) cserép tál

Szüreti népi(hucul) cserép tál
A hucul szüreti motívummal díszített cserép tál máza, festése elöregedett, repedezett, fakult. Retusálásra szorul.
Részletek

Mesevilág( Hucul ) cserép tál

Mesevilág( Hucul ) cserép tál
A hucul, mesevilág motívummal díszített cserép tál máza, festése lekopott, elöregedett, hiányos. Restaurálásra, festés előtti alapozásra, retusálásra szorul.
Részletek

Lovas népi( Hucul ) cserép tál

Lovas népi( Hucul ) cserép tál
A lovas motívummal díszített hucul cserép tál máza, festése lekopott, fakult, hiányos. Restaurálásra, festés előtti alapozásra, retusálásra szorul.
Részletek

Ökrös népi( Hucul ) cserép tál

Ökrös népi( Hucul ) cserép tál
Az ökrös motívummal díszített hucul cserép tál máza, festése kopott, hiányos, sérült. Restaurálásra, eredetivel megegyező színezésre, retusálásra szorul.
Részletek

Mázas váza ( Eichwald)

Mázas váza ( Eichwald)
A mázas kerámia váza felső pereme, csorbult, töredezett, hiányos, több darabja elveszett, felülete repedezett, kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul
Részletek

Bokály ( mázas boros edény )

Bokály ( mázas boros edény )
A bokály karcsú, egyfülű, körte alakú, cserép boros edény. A kancsó felső része több darabra tört, sérült, csorbult, hiányos, kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Mázas kerámia tál

Mázas kerámia tál
A mázas kerámia tál több apró darabra törött, hiányos, szennyezett, mázas felülete kopott, sérült. Több darabja elveszett, a tál kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra szorul.
Részletek

Női fej plasztika

Női fej plasztika
A fej plasztika talprésze letört, hiányzik, a szobor felülete sérült, kopott, kiegészítésre, retusálásra szorul
Részletek

Porcelán hatású tál

Porcelán hatású tál
A porcelán hatású tál törött, hiányos, csorbult, helyreállításra, restaurálásra, retusálásra szorult.
Részletek

Cserép tál

Cserép tál
A cserép tál szakszerűtlenül helyreállított, erősen szennyezett, törött, töredezett, máza hiányos, kopott, a restauráláshoz szükség volt a korábbi beavatkozás nyomainak eltűntetése.
Részletek

Kerámia váza

Kerámia váza
A kerámia váza felülete több helyen sérült, hiányos a fülének alsó része elveszett, az engóbos és mázas felületek sérültek, hiányosak.
Részletek

Mázas cserép tál

Mázas cserép tál
A mázas cserép tál több darabra törött, hiányos, szakszerűtlen helyreállítás, ragasztások nyomait viseli.
Részletek

Engóbozott cserép tál

Engóbozott cserép tál
Az egyszerűségével és szépségével lenyűgöző alkotás csorbult, hiányos, több részre törött, erősen szennyezett az engóbozás ( egyfajta nemesítési és színezési eljárás ) retusálásra szorult
Részletek

Díszes kínai váza

Díszes kínai váza
A rendkívül szép és elegáns kínai váza sérült állapotban volt. A pereme csorbult, hiányos, törött, színezése hiányos, a váza testén körbe futó díszítések töredezettek, sérültek, hiányosak.
Részletek

Női fej (Rahmer M. )

Női fej (Rahmer M. )
A Női fej felületén több helyen hiányok, sérülések találhatók. A máz helyenként sérült, hiányos.
Részletek

Tányér (Kovács M. )

Tányér (Kovács M. )
A tányér repedezett, piszkos, sérült állapotban volt. A tányér alján törések, hiányok keletkeztek, máza kopott.
Részletek

Kalapos figura (Rahmer M. )

Kalapos figura (Rahmer M. )
A Kalapos szobrocska kalapja letört, töredezett, szakszerűtlen ragasztások nyomait viseli. A szobor töredezett, repedezett, sérült, piszkos.
Részletek

Régiségek, antik tárgyak restaurálása:

⬥ Velencei tükör restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Üveg tárgyak restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Egyéb dísztárgyak restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Régészeti leletek restaurálása  ⋙  Megnézem

Kedves látogató köszönöm, hogy megnézted az oldalam!

A nevem Prázsmáry Noémi.
Antik tárgyak restaurátoraként és művészként dolgozom.

A restaurátori tevékenységem az alábbiakban definiálható:
⬥ Antik Velencei tükör restaurálása
⬥ Régészeti leletek és múzeumi tárgyak
⬥ Régiségek és antik tárgyak

Ha érdekelnek információk a munkámról, rólam és a világról akkor az alábbi közösségi oldalakon is megtalálsz!
Ha megnézted az oldalaimat akkor ne felejtsd el a "tetszik" gombot használni! Köszönöm!

contact@arlea-art.com


arlea-art.com

Copy right@  Arlea-Art  2004  Noemi Prazsmary
Sitemap  •  Honlaptérkép
Minden jog fenntartva@   Arlea-Art  2004  Prázsmáry Noémi