Prázsmáry Noémi

restaurátor művész

Konzerválás - Restaurálás

Velencei tükör restaurátor

«Galériák cimke felhő»
Arlea-Art ➤ Restaurálás ➤ Antik egyéb dísztárgyak

Egyéb dísztárgyak, antikvitások restaurálása.
Bemutató

A nevem Prázsmáry Noémi.
Antik tárgyak restaurátoraként és művészként dolgozom.
Ez az oldal a munkáim bemutatására készült.
Válasszon a menüből, és nézzen meg néhány fotót.
A restaurátori tevékenységem az alábbiakban definiálható:

• Értékes régiségek, műalkotások - antik üveg, pocelán, kerámia, mázas kerámia, antik üvegdíszítéses velencei tükör és egyéb régiségek (fa keret, gazdag képkeret, csontból készült tárgyak (elefántcsont), apró fémtárgyak, mikro mozaik berakásos ékszer) vagy ezek kombinációi - rekonstrukció, reintegráció (kiegészítés), restaurálás és retusálás.
• Régészeti leletek, múzeumi tárgyak agyagból, kerámiából, mázas kerámiából, porcelánból, üvegből és csontból, fa- és fémtárgyak konzerválása, kiegészítése, restaurálása.

Válassza a " M a g a m r ó l " menüt, és megnézheti az " É l e t r a j z " vagy a " D i p l o m a  m u n k a " oldalakat.
A weboldalam tartalma folyamatosan frissül.
Új restaurálási munkáim a " M o s t a n á b a n " menüben található!
Eddigi munkáim - tematikusan rendezve - a " R e s t a u r á l á s " menü alatt találhatók.

 Restaurálási munkák a régészeti leletek és múzeumi tárgyak témában:
A régészeti feltárások során érdekes történelmi - őskor, ókor és középkor - a fontosabb történelmi korokból - kerámia, agyag, üvegből, fából, fémből, csontból stb. készült tárgyak restaurálása, kiegészítése a múzeumok és galériák számára történő bemutatásra. A régészeti ásatásokon talált őskori, ókori és középkori agyagból, kerámiából, üvegből és fémből készült leletek történeti és esztétikai állapotának helyreállítása és konzerválása. A régészek által kiemelt jelentőségűnek és ritkának tartott tárgyak, amelyeket restaurálásuk után a múzeumokba mutatnak be...

⬥  Az ICCOM ajánlás a műtárgyak restaurálásánál fontos szempont, tehát: a kiegészítések kikövetkeztethetőek legyenek, ne takarjanak eredeti részeket, ( emellett azonban esztétikailag beolvadjanak a tárgyba ám valamilyen módszerrel mégis kimutathatóak legyenek, akár a tárgy anyagával megegyező kiegészítések is! ). Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével kell restaurálási tervet készíteni, majd a restaurálás folyamatát dokumentálni.

 Restaurálási munkák az antik tárgak és antikvitások témában:
Értékes műalkotások - antik és antikvitások, eredeti üveg, porcelán, kerámia, mázas kerámia, antik üvegdíszítéses velencei tükör és egyéb régiségek (fa keret, gazdag képkeret, csontból készült tárgyak ( elefántcsont ), apró fémtárgyak, mikro mozaik berakásos ékszer) vagy ezek kombinációi - rekonstrukciója, helyreállatása, restaurálás és retusálás.

 Vállalom:
Múzeumok, magán gyűjtemények, galériák, aukciós házak, magán emberek kerámia, üveg, porcelán és egyéb antikvitásai, antik dísztárgyai, műalkotások, különleges tárgyak üveg díszei, Velencei ( Murano stílusú ) üveg és mikro mozaik berakásos tükrök, Muranoi üvegtárgyak melyek az idők során sérültek, piszkosak, töröttek, töredezettek a díszítések kopottak hiányosak rekonstruálásra, helyreállításra, kiegészítésre, konzerválásra, restaurálásra szorulnak.

▸ Rövid bemutató az antik egyéb dísztárgyak, antikvitások restaurálásáról:

ANTIK TÁRGYAK RESTAURÁLÁSA

• EGYÉB DÍSZTÁRGYAK •

( a, fém, csont stb....)

antik fa képkeretek, tükörkeretek, faberakások, fémből készült dísztárgyak, fémberakások, elefántcsontból készült alkotások, csontberakások, mikro mozaik díszítésű tárgyak, műemlékek, műemlék épületek pirogránit, kerámia és üveg díszítései melyek az idők során töredezettek, sérültek vagy elvesztek, hiányosak rekonstruálásra, helyreállításra, kiegészítésre, ezüstözésre, aranyozásra, retusálásra, restaurálásra szorulnak.

"Ezüst, antik dísz dobozka mikro mozaik berakással

Ezüst, antik dísz dobozka mikro mozaik berakással
Ez az antik, kézzel készített, pici díszdobozka ( ékszer tartó vagy tubákos szelence) jellegzetes Olasz (Millefiori) stílust képvisel. Ezt a kézműves technikát a XVIII. század második felétől alkalmazzák dísztárgyak díszítésére. Az ezüst dobozka fedelére fekete zománc alapon, mikro mozaik szemcsékből kirakott színes virág csokor képet készítettek. A dobozka fedele berepedezett, eltört a mikro mozaik darabkák több helyen kiperegtek. A dobozka helyreállításhoz a mikro mozaik szemcsék pótlása, restaurálás és retusálás szükséges
Részletek

Zsolnay pirogránit díszek a Várkert Bazárban

 Zsolnay pirogránit díszek a Várkert Bazárban
A Várkert Bazár a Várhegy oldalában található neoreneszánsz építmény 1875 és 1883 között épült Ybl Miklós tervei szerint. A homlokzat ívháromszögeiben Than Mór festményei, a rozettával díszített mázas kerámia kazetták és az egyéb kültéri és oromzati díszek pedig Zsolnay Vilmos alkotásai. A pirogránit az 1880-as évek elején kifejlesztett Zsolnay kerámiafajták gyűjtőneve. Szükséges a felújításhoz többek között az egyes sérült pirogránit díszek helyreállítása.
Részletek

Zsolnay kerámia díszek a Várkert Bazárban

 Zsolnay kerámia díszek a Várkert Bazárban
A Várkert Bazár a Várhegy oldalában található neoreneszánsz építmény 1875 és 1883 között épült Ybl Miklós tervei szerint. A homlokzat ívháromszögeiben Than Mór festményei, a rozettával díszített mázas kerámia kazetták és az egyéb kültéri és oromzati díszek pedig Zsolnay Vilmos alkotásai. A pirogránit az 1880-as évek elején kifejlesztett Zsolnay kerámiafajták gyűjtőneve. Szükséges a felújításhoz a mázas kerámia díszek restaurálása a díszek helyreállítása..
Részletek

Faragott majom fejes sétapálca

Faragott majom fejes sétapálca
Antik sétabot - cca. 1930 körüli - faragott majomfej, gomb nyomásra nyíló alsó álkapocs, díszítékül elefántcsont gallér és fülek. A sétabot előzőleg hibásan lett rekonstruálva, a majomfej füleit fa faragással pótolták csont berakás helyett így a bot eredeti stílus jegyei elvesztek...
Részletek

Színes csont legyező

 Színes csont legyező
A legyező díszítése, festése hiányos, lekopott, felújításra,tisztításra, retusálásra szorul.
Részletek

Csont keretes kép

 Csont keretes kép
Az elegáns csont keretes kép festése hiányos, a csont keret repedezett, a keret kiegészítésre, felújításra, retusálásra szorul.
Részletek

Mikro mozaik berakásos antik nyaklánc

Mikro mozaik berakásos antik nyaklánc
A csodálatos antik nyaklánc mikro mozaik berakásos medálokból áll össze. Néhány medálon a mikro mozaik kép sérült, a pici mozaik szemcsék egy része a használat során a medálból kipergett, elveszett. Pótlás, helyreállítás, restaurálás, retusálás szükséges.
Részletek

Majolika edényalátét

Majolika edényalátét
Az edényalátét közepén hasadás látható, zománcozása repedezett, az egyik füle hiányzik, ezüstözése lekopott. Kiegészítésre, restaurálásra, retusálásra és ezüstözésre szorul.
Részletek

Fém berakásos díszdoboz

Fém berakásos díszdoboz
A fém berakásos, festett díszdoboz sérült, töredezett aranyozása kopott, hiányos, kiegészítésre, aranyozásra, retusálásra szorul.
Részletek

Elefántcsont dísztárgyak

Elefántcsont dísztárgyak
Az egyszerűségében elegáns legyező fogója törött, a tollszár törött, hiányos, a tolltartó sérült, törött, hiányos a készlet piszkos volt.
Részletek

Festett fém papagáj

 Festett fém papagáj
A fém papagáj kisplasztika színezése festése néhol lepergett kopott, hiányos.
Részletek

Nagyméretű faragott fakeret

Nagyméretű faragott fakeret
A nagyméretű elegáns fakeret mintázata sérült, hiányos, töredezett aranyozása kopott, hiányos, kiegészítésre, aranyozásra, antikolásra szorul.
Részletek

Régiségek, antik tárgyak restaurálása:

⬥ Velencei tükör restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Üveg tárgyak restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Kerámia tárgyak restaurálása  ⋙  Megnézem

⬥ Régészeti leletek restaurálása  ⋙  Megnézem

Kedves látogató köszönöm, hogy megnézted az oldalam!

A nevem Prázsmáry Noémi.
Antik tárgyak restaurátoraként és művészként dolgozom.

A restaurátori tevékenységem az alábbiakban definiálható:
⬥ Antik Velencei tükör restaurálása
⬥ Régészeti leletek és múzeumi tárgyak
⬥ Régiségek és antik tárgyak

Ha érdekelnek információk a munkámról, rólam és a világról akkor az alábbi közösségi oldalakon is megtalálsz!
Ha megnézted az oldalaimat akkor ne felejtsd el a "tetszik" gombot használni! Köszönöm!

contact@arlea-art.com


arlea-art.com

Copy right@  Arlea-Art  2004  Noemi Prazsmary
Sitemap  •  Honlaptérkép
Minden jog fenntartva@   Arlea-Art  2004  Prázsmáry Noémi